Archive

Archive for January, 2011

Su yeşili çanta

January 31, 2011 2 comments

Hey yavrum heeyyyyy! İşte sanat işte sanat eseri diyorum.Kendisi çok güzel değildir.Fotolardan görüldüğü gibi dikişleri de bellidir.Hataları da bellidir.Ama %100 handmade by asK

Categories: Uncategorized Tags: , ,

Yeni yetme dikiş

January 30, 2011 2 comments

Dikiş dikmek için en gerekli şeyin singerin “Dikiş Rehberi” kitabı olduğunu anladım.Büyük kitapçılarda 40 lira olan kitap singerin kendi mağazasında ve internette 25 TL.İçinde akla gelmeyecek yöntemlerle dikilmiş modellerden tutun en klasik modellere kadar hepsinin detaylı anlatımı var.Hayran kaldım.Elimde büyüteç bakıyorum 2 gündür her detaya.Öğretici kitap diye ben buna derim.
Dikime gelinceeee…Kumaşları cuma pazarından topladım Kadıköyden.Tanesi 1 liraya parça kumaşlar.Kesip kesip biçtim.Düzgün şekiller vermeye çalıştım elimden geldiğince.Gecenin bi vakti makine yeni ya tabi hevesler de taze taze.Hemen dikmeye başladım.Sadece kese yapıp bıraktım ama onu dikene kadar neler çektim bir de bana sorun.Meğer öyle internet videolarından izlendiği gibi değilmiş.İçine kıvır, tersten dik, düz çevir ,sağdan kapa, düğüm attır derken rezil rüsva halde diktim 2 adet kese koskoca 1 saatte!El kadar 2 kese beni bi zorladı.Bir de annem usta tabi baştan söyledi bana “bu kumaş seni yorar”. Biz de tabi yiğitliğe laf ettirmeyeceğiz ya dikeriz deyip işe koyulduk.Anam böyle kumaş olmaz olsun.Kenarını  kapıyorum overlok deniyorum olmuyor.Sürekli kenarından iplik atıyor.Gece gece deli etti beni.


Sonunda bitirip anneme gösterdim.Böyle aldı eline şöyyyllleeee bi baktı.Aynen şunu dedi “iyi.bu mu?”.Bende kendime şunu dedim.
“Dönüşüm muhteşem olacak!!”
Categories: Uncategorized Tags: , ,

Makinelendim..!

January 29, 2011 Leave a comment
Bugün itibariyle makinelendim. Annem kıyak geçti.Kadıköy’deki singer mağazasından gittik model beğendik ve aldık.Hemen ardından 20 dakikalık kısa bir dikiş eğitimi aldım.Gayet güzel herşeyi anlattılar.Artık dikme vaktidir!


Categories: Uncategorized Tags:

Bilezikler-3

January 28, 2011 Leave a comment
Made by asK
Her ikiside çift altın zincir.Her ikisinde de kristaller var.İlkinde kullandığım her şey Kadıköy’den.El figürü Eminönü’nden. Turkuaz ağırlıklı olanda turkuaz damla quartz ve kalp şeklinde büyük swarovski taşı kullandım gösterişli olsun diye.Mavi deniz kabukları ve püsküller Kadıköy’den.

Categories: Uncategorized Tags:

Eminönü yolcusu kalmasın..!

January 27, 2011 Leave a comment
Eminönü aşığı olduğumu resmen ilan ediyorum.Havası başka, sokakları başka, pazarı başka, pazarlığı başka…Beni oraya bıraksalar da hayran hayran gezsem.Bugün de öyle yaptım.Taktık koluma kankamı düştüm yollara.İncik boncuk alacağım diye sürükledim onu yanımda o dükkandan bu dükkana.Canımdır gıkı çıkmadı Zez’in.Gezdi, pazarlık yaptı benimle birlikte.
Kadıköy’den vapur sefasıyla Eminönü’ne geçtik.Alışveriş yapacağımızdan öncelikle para çektik tarihi binaların arasında.
Aslında çok foto çektim eski eser aşığı olarak ama eski Alman bankası beni hep cezbetmiştir.

Alışverişe başlamadan önce alacaklarımızı son kez gözden geçirip dükkan dükkan dolaşmaya başladık.Kurdeleler,cam boncuklar,zımbalar ve güler yüzlü esnaf derken cebimizde otobüs ve yemek parası kalana kadar alışveriş yapıp attık kendimizi Bambi’ye birer dürüm yemeğe.Ayaklar şişmiş, yorgunluk başlamış meğer.Tabi gez gez farketmiyor insan.Ama bir oturunca nasılda çöküyor o yorgunluk!Millet dürüm-hamburger yerken biz masaya boncukları dökmüş ne yapsak diye konuşuyorduk taaakiii garson gelene kadar.
Neler mi aldık?Genelde ütüyle yapışan kristallerden aldım.Zımbalarımı,renk renk kurdelelerimi aldım.Çok pahalı olmasına rağmen tırnaklı kristal boncukları aldım tabi içim gide gide.Yani masraf çok oldu ama olsun.Yapmaya heves ettik eee annemizden de onayı aldık tamamdır.
Alışverişi bitirip dönüş yoluna geçince tabi zamanın farkına varmamışız tam iş çıkışına denk gelmişiz.Kadıköy vapuru tıklım tıklım.Mecbur döneceğiz diye bindik.Tabi oturacak yer yok.Merdivenlere dizildik Zezimle.Vapurdan inip minibüse bindik ve klasik bir mavi minibüs para uzatma geleneğinde bulduk kendimiz.Arkadan sürekli para yolluyorlar derken öndeki adam sinirlendi.”Kalkıp bir zahmet kendiniz verseniz paranızı” diye.Tabi kadın milleti altında kalır mı?Arkamızdaki teyze hemen cevap verdi.
“Parayı uzatsan incilerin mi dökülür?”
Adam da durmadı tabi.
“Evet dökülür efendim!”
Sonuç ikisi homurdana homurdana sustular bir müddet sonra.Mavi minibüs gerginlikleri hep beni mi bulur bilmiyorum ama Zez ile ben hiç çekinmeden bastık kahkahayı bu atışmalar arasında.Bir kişi de dönüp siz niye gülüyorsunuz demedi.
Erenköy de Cafe Palace arada uğradığımız bir yer.Eve yürüme mesafesi diye.Boncuklarla neler yapsak diye son bir konuşup eve döneceğiz ama dönmeden evvel birer yorgunluk kahvesi içelim dedik.Coco latteler gelince hayran hayran baktık bu kahve nasıl böyle katlı katlı diye!Hani boncuk dikerim de bunu yapamam kardeşim!Kahve bitti ve dönüş vakti geldi.
Kermesten aldığım tokaları çok beğeniyordum.Ben takı yapmaya alışık olduğumdan önce küçük çaplı şeyler dikerek başlayayım dedim.Oyüzden kermesten aldığım tokaların benzeri kurdeleler yaparak ortalarından diktim sağlam dursunlar diye.Henüz silikon tabancamı almadığım için diktim.Taşları da üstlerine diktim.Pembe kurdelenin üstündeki ütüyle yapıştırma.Altın rengi sıralı zımbalar metreyle satılıyor ve dikmek yada yapıştırmak zorundasınız.Ben yapıştırıcı olmadığından onları da diktim.Şimdi arkalarına ya broş iğnesi yada toka takmalıyım.Henüz karar veremedim.Damla şeklindeki kristal ise sormayın ateş pahası ama spot ışık altında şıkır şıkır parlıyor ya işte “değer” diyorum.Bakmayın burada flaşsız çektim.Flaşlı çekınce de parlamasından taşın şekli belli olmuyordu.Kurdeleler ucuz.Metre fiyatı verilmiyor.Zaten top gibi satıyor.İçinde var 10 metre.Ama şimdilik paramızı çok harcamayalım deyip az aldık.Yoksa renk renk vardı da içimiz gitti.Şeker gibi duruyorlardı.
Kurdeleyi yapması kolay.Silikon tabancasını da alayım daha çooookk şey yaparım!
Categories: Uncategorized Tags: ,

Bilezikler-4

January 26, 2011 Leave a comment
Made by asK
En baştaki Kapalıçarşı’daki taşçımdan aldığım mercanlarla yapılma.Yarı değerli taş olduğu için ucuz değil ama öyle boncuk boncuk takmayı çok sevmediğimden kıyıp almıştım bir dizi.Gramla hesaplanan minik altın boncuklardan kullandım hepsinde.Pahalıya geliyor evet ama annem de kullandığından dolayı orjinal taşların yanında gümüş üzeri altın suya batırma boncuklardan aldım.
İkincisi bildiğimiz turkuaz taşımız.Yaz aylarında turkuaz ve altın rengi birlikte kullanıyorum.Bir tek ortadaki büyük altın rengi boncuklar bijulandden.Hiç kararmıyorlar diye güvenerek kullanıyorum.
Sonuncu ince küçük incilerden.Onu da Kapalıçarşı taşçımdan aldım.Yine altın kullandım.


Categories: Uncategorized Tags:

Sedefli bilezikler

January 23, 2011 4 comments
Made by asK
Tamamen sedeften oluşan bilezikler.Günlük hayatta da rahatlıkla kullanıyorum , gece bir yere çıkarken de.Çok boncuk kullanmayı artık sevmiyorum.O yüzden biraz yarı değerli taş olmaları beni kurtarıyor.


Categories: Uncategorized Tags:

Biju tasarım

January 22, 2011 Leave a comment
Çok çok çok uzun zamandır kendi takılarımı kendim tasarlıyorum.Kadıköy Bijuland’i annemden öğrendiğimden beri ellerim boncuklar, kargaburunlar, zincirler arasında gidip geliyor.Nereden baksanız 9 sene.Küçük çaplı takılar tasarlıyorum.Maddi açıdan zorlamayacak ama bir mağazadakinden farklı durmayacak tarzda bilezik, kolye, küpe.Dün yine internette bir küpe gördüm Gazzas markasına ait.Fiyatı 45 TL ama indirime girmiş 15TL den satıyorlar.Kazançlarını siz düşünün!Ben de benim için hiç zor olmayan modeli 10 dakikada yapıp, fotoğraflayıp size sunuyorum.Yapması, çıkıp almaktan daha kolay.Hatta isterseniz eski kolye ve küpelerinizi demode hallerinden çıkarıp, kendinize yepyeni takılar tasarlayabilirsiniz.Bir kolyenizde 2 boncuk bile değiştirseniz inanın farklı hissedersiniz.Başkalarının zevkindense kendi zevk ve tarzınızı yansıtın.Çok ucuza mal edin ve mağazalarda gördüğünüz modelleri aklınızda tutup birer benzerlerini yapın.Yapın çünkü yapması çok kolay!!!

 Yukarıda takı-tuku kutularımı çıkarıp işe kuruluyorum.Önce kafanızda ne yapmak istediğinizi ve nasıl görünmesini istediğinizi tasarlayın.Sonra işinize yarayacak herşeyi ortaya dökün.

 Sallantılı bir küpe gördüğüm için ona benzer birşey yapmaya çalışıorum.Malzemler ince altın rengi zincir,4 adet inci,swarovski taşlı aksesuarlerdan 4 tane, 2 tane altın rengi çember ve altın rengi ucu kapalı çiviler.İnciyi çiviye geçirip aksesuarla tamamlayıp düz olan ucunu kıvırıyorum.

 Bu şekilde yuvarlağı zincirin içinden geçirip kapatacağım.Kapatırken dikkat edin.İnce zincirler Çabuk kırılırlar.

İki kere aynı işlemi yaptıktan sonra bir zincirin ucunda iki inci oldu.Zinciri tam ortadan değilde 1/4 e  3/4 orantılı bir yerden kestim.Böylece hem kısa hem uzun zincirli bir küpe oluştu.Böylece iki incide her açıdan daha güzel görünür hale geldi.İsterseniz aynı boyda da kesebilirsiniz.Ama kulağınıza taktığınızda inciler mutlaka birbirine çarpacaktır.
Maliyeti ucuz.Toplasanız 7-8 lira eder maksimum.Sonuçta siz yaptınız ve istediğiniz zaman bozup yenisini yapabilirsiniz..!


Categories: Uncategorized Tags: ,

Sert bilezikler

January 21, 2011 Leave a comment
Made by asK
Hepsi içinden tel geçirilerek yapılan bilezikler.Aslında tel istediğiniz şekli alıyor ama ben yuvarlak şekil verip sert bir duruşu olsun diye yapmıştım.En çok kullandığım turkuaz rengi tahta boncuklu olan.

Categories: Uncategorized Tags:

Hazırlık aşaması

January 20, 2011 Leave a comment
Bu internet sağolsun!!Ne arasan buluyorsun.Yeni tasarımlar,yeni yazılar,yeni arkadaşlar,yeni tarifler…Ben de yapacaklarımın listesini çıkarıyordum bir süredir.Artık neler yapacağıma bakıp karar vermem gerekiyordu. İnternette oraya bak buraya bak derken süper siteler keşfettim, kimilerine bayıldımm!!!!!İstedinizmi ilham kaynağı olabilecek hatta size çoğu şeyde tüyo verecek siteler var.Azcık tık tıklayın.Mesela Laçin Tenel diye bir mimar buldum.Meğer ne meşhurmuş.Tasarımları süper.Samimi ve farklı geldi yaptıkları.Aynı zamanda benimde tam aradığım bir tarzı yaratmış kendinde.Belki de annemin de bir mimar olmasından dolayı daha samimi geldi bana, bilemiyorum.Ama “işte bu” dediğim anlardan biriydi.Mutlaka onun tasarımlarından yola çıkacağım eminim.Benzer tasarımları yapıp burda sergileyeceğim elimden geldiğince.Son hazırlıklarımı yapıyorum.Sonra burada dikiş dikmeyi nasıl öğrendiğimi sergileyeceğim.DIY (do it yourself) projelerle karşınıza çıkacağım!!Dönüşüm muhteşem olsun!!!
Categories: Uncategorized